Auteursrechten – WE MEDIA Meet, act, inspire

 • Onrechtmatige eisen voor inbreuken op auteursrecht
  on 23 maart 2023 at 14h41

  Twee vonnissen van de ondernemingsrechtbank van Antwerpen begin 2023, stellen opnieuw onevenredige en ongerechtvaardigde eisen vast bij het bepalen van vergoedingen voor inbreuken op het auteursrecht. In januari van vorig jaar berichtten we reeds over onrechtmatige vergoedingen door Permission Machine dat is hernoemd tot Visual Rights Group.     De... The post Onrechtmatige eisen voor inbreuken op auteursrecht appeared first on WE MEDIA.

 • Platformen bestrijden het uitgeversrecht
  on 8 februari 2023 at 16h56

  De grote internationale platformen voeren opnieuw strijd tegen vergoedingen voor de content die ze gebruiken van de uitgevers. Het Amerikaanse Google LLC en het Ierse Google Ireland Ltd alsook Facebook via Meta Platforms Ireland Ltd vragen de vernietiging van de wetgeving daarover voor het Grondwettelijk Hof. Die wetgeving is vorig... The post Platformen bestrijden het uitgeversrecht appeared first on WE MEDIA.

 • Hervorming van de belastingregeling voor auteursrechten en naburige rechten
  on 12 januari 2023 at 15h15

  Op 26 december 2022 is de nieuwe programmawet betreffende de fiscale regeling van het auteursrecht en de naburige rechten aangenomen. Het is op 30 december 2022 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad en is op 1 januari 2023 in werking getreden voor inkomsten die vanaf 1 januari 2023 worden betaald of... The post Hervorming van de belastingregeling voor auteursrechten en naburige rechten appeared first on WE MEDIA.

 • Seminarie Uitgeversrecht
  on 5 oktober 2022 at 14h40

  Op 18 oktober organiseert de FOD Economie het “Seminarie Auteursrecht – Recente ontwikkelingen in de Belgische en Europese wetgeving”. De DSM richtlijn heeft een naburig recht ingevoerd voor uitgevers van perspublicaties. Dit gratis en hybride seminarie is dé gelegenheid om u zelf te informeren over de recentste wetgevende ontwikkelingen op het... The post Seminarie Uitgeversrecht appeared first on WE MEDIA.

 • Aslihan Sahbaz volgt Clément Chaumont op bij WE MEDIA
  on 15 september 2022 at 6h33

  Na bijna 6 jaar als jurist bij onze federatie verlaat Clément Chaumont onze organisatie voor een carrière in de magistratuur. Hij wordt opgevolgd door Aslihan Sahbaz die komt van de federale overheidsdienst economie waar ze werkte op de Algemene Directir Economische Reglementering. Aslihan start bij WE MEDIA op 1 oktober.... The post Aslihan Sahbaz volgt Clément Chaumont op bij WE MEDIA appeared first on WE MEDIA.