Auteursrechten - WE MEDIA Meet, act, inspire

 • Seminarie Uitgeversrecht
  on 5 oktober 2022 at 14h40

  Op 18 oktober organiseert de FOD Economie het “Seminarie Auteursrecht – Recente ontwikkelingen in de Belgische en Europese wetgeving”. De DSM richtlijn heeft een naburig recht ingevoerd voor uitgevers van perspublicaties. Dit gratis en hybride seminarie is dé gelegenheid om u zelf te informeren over de recentste wetgevende ontwikkelingen op het... The post Seminarie Uitgeversrecht appeared first on WE MEDIA.

 • Uitgeversrecht in wettekst gebeiteld !
  on 24 juni 2022 at 13h11

  Het federaal parlement heeft in plenaire zitting de omzetting van de Europese Richtlijn over het auteursrecht en het naburig recht in de digitale wereld aanvaard. Dat betekent dat vanaf de inwerkingtreding van de wet, de uitgevers een nieuw naburig recht hebben om met de grote platformen te kunnen onderhandelen over... The post Uitgeversrecht in wettekst gebeiteld ! appeared first on WE MEDIA.

 • Foto’s gebruiken op het internet: wat te doen?
  on 26 januari 2022 at 15h03

  Nu er een voorlopig vonnis is tegen de praktijken van Permission Machine, zal dit alleen die praktijken niet doen stoppen. Het vonnis wil dus niet zeggen dat u niet meer dubbel voorzichtig moet zijn bij het gebruik van foto’s op het internet. U kan er zich beter van vergewissen dat... The post Foto’s gebruiken op het internet: wat te doen? appeared first on WE MEDIA.

 • Praktijken Permission Machine onrechtmatig
  on 25 januari 2022 at 11h19

  Voor de eerste keer in ons land heeft een rechter zich uitgesproken over de bekritiseerde praktijken van Permission Machine dat, in opdracht van een aantal foto-agentschappen, inbreuken op het auteursrecht op het internet opspoort. Het verdict is : Permission Machine misbruikt de rechten die haar zijn toegekend omdat de zoektocht... The post Praktijken Permission Machine onrechtmatig appeared first on WE MEDIA.

 • Nieuwe tarieven voor de privékopie
  on 21 december 2021 at 9h25

  De ministerraad heeft zijn goedkeuring gegeven aan een nieuw Koninklijk Besluit over de tarieven voor de privékopie, voor het eerst sinds 2012. De privékopie is een uitzondering op het auteursrecht waarvoor de persuitgevers via Auvibel vergoedingen innen. Verwacht wordt dat het nieuwe Koninklijk Besluit de inning van vergoedingen voor de... The post Nieuwe tarieven voor de privékopie appeared first on WE MEDIA.