Auteursrechten – WE MEDIA Meet, act, inspire

 • Foto’s gebruiken op het internet: wat te doen?
  on 26 januari 2022 at 15h03

  Nu er een voorlopig vonnis is tegen de praktijken van Permission Machine, zal dit alleen die praktijken niet doen stoppen. Het vonnis wil dus niet zeggen dat u niet meer dubbel voorzichtig moet zijn bij het gebruik van foto’s op het internet. U kan er zich beter van vergewissen dat... The post Foto’s gebruiken op het internet: wat te doen? appeared first on WE MEDIA.

 • Nieuwe tarieven voor de privékopie
  on 21 december 2021 at 9h25

  De ministerraad heeft zijn goedkeuring gegeven aan een nieuw Koninklijk Besluit over de tarieven voor de privékopie, voor het eerst sinds 2012. De privékopie is een uitzondering op het auteursrecht waarvoor de persuitgevers via Auvibel vergoedingen innen. Verwacht wordt dat het nieuwe Koninklijk Besluit de inning van vergoedingen voor de... The post Nieuwe tarieven voor de privékopie appeared first on WE MEDIA.

 • Label voor copyshops in regel met het auteursrecht
  on 21 oktober 2021 at 12h19

  Copyshops die voor het copiëren van werken de correcte auteursrechten betalen krijgen daarvoor een label als beloning. Ze kunnen een sticker aanbrengen die aantoont dat ze de rechten van uitgevers en auteurs respecteren. De sticker wordt uitgereikt door Reprobel, de wettelijke vennootschap die bevoegd is om deze gelden te innen.... The post Label voor copyshops in regel met het auteursrecht appeared first on WE MEDIA.

 • De Europese pers in gevaar!
  on 28 september 2021 at 9h03

  Het ontwerp van Europese wetgeving over de digitale markten (Digital Markets Act) creëert een monopolie op de informatieverstrekking voor  de grote platformen in een rol als controlerende toegangspoort of « gatekeepers ».   Het pluralisme van de media en de diversiteit van publicaties in kranten en magazines zijn een absolute... The post De Europese pers in gevaar! appeared first on WE MEDIA.

 • Google krijgt 500 mio euros boete van Franse mededingingsautoriteit
  on 16 juli 2021 at 10h09

  De Franse mededingingsautoriteit bestraft Google voor de niet naleving van verschillende verplichtingen  in de toepassing van het uitgeversrecht. Die verplichtingen waren vastgelegd door de Mededingingsautoriteit in haar beslissing  van april 2020. De Europese federaties van uitgevers EMMA/ENPA vragen Europa een sluitende wetgeving om de grote platformen te dwingen tot onderhandelen... The post Google krijgt 500 mio euros boete van Franse mededingingsautoriteit appeared first on WE MEDIA.